Lora Tsvetsanova

M.Sc. - Agricultural and Food Economics
Wissenschaftliche Mitarbeiterin
Professur für Technologie-, Innovationsmanagement und Entrepreneurship
Forschungsinteressen
- Innovationsmanagement in der Bioökonomie
- Analyse aufkommender Wertschöpfungsketten
- Strategische Patentanalyse
- Strategisches Management im Kontext von Konvergenz
Werdegang
Seit 2017
Wissenschaftlicher Mitarbeiter am Institut für Lebensmittel- und Ressourcenökonomik der Universität Bonn, Professur für Technologie-, Innovationsmanagement und Entrepreneurship (Prof. Dr. Stefanie Bröring)
2014-2017
Master Studium im Fach Agricultural and Food Economics an der Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn
2012
Erasmus Programm an der Hochschule Bonn-Rhein-Sieg Studium: Business Administration Spezialisierung: International Management Projekt: Social Media in the B2B communication of Siegwerk
2009-2013
Bachelor Studium im Fach Management studies an der University of Economics, Bulgarien (graduiert mit Auszeichnung)
Preise & Stipendien
- Stipendium: Erasmus Mundus scholarship für ein Auslandssemester (2012)
- Stipendium: European Student Scholarship, gefördert durch das Operational Programme "Science and Education for Smart Growth" (2010-2013)
Publikationen
Artikel (peer-review)
Actors’ strategic goals in emerging technological innovation systems: evidence from the biorefinery sector in Germany
Tsvetanova, L., Carraresi, L., Wustmans, M., & Bröring, S. (2021)
Technology Analysis & Strategic Management.
Konferenzbeiträge
A second generation of biorefineries leads to new emerging value chains: The case of lignocellulosic biomass
Tsvetanova, L., Carraresi, L., Bröring, S. (2018)
12th International European Forum on System Dynamics and Innovation in Food Networks, Igls-Innsbruck (Austria), February 05-09, 2018.
Buchbeiträge
Rhamnolipids: Production, Performance, and Application
Tiso, T., Thies, S., Michaela, M., Tsvetanova, L., Carraresi, L., Bröring, S., Jaeger, K-E., Blank, L. (2017)
in: Consequences of Microbial Interactions with Hydrocarbons, Oils, and Lipids: Production of Fuels and Chemicals (Edited by Sang Yup Lee): Springer International Publishing, S. 1-37.